AKTUELNO

Nema rizika, a kilogrami se tope!

Neke prirodne alternative pokazale su se pouzdanim i sigurnim saveznicima za mršavljenje, poput određenih napitaka sa sastojcima koje sigurno imate kod kuće. Takvi napici pomoći će vam pri gubitku kilograma bez ikakvih zdravstvenih rizika.

Cimet je čudesan začin koji je neophodan u regulaciji nivoa šećera povećanjem nivoa peptida. Takav porast izaziva odgođeno pražnjenje želuca, što znači da jedete manje jer duže imate osećaj sitosti.

Istraživanja su pokazala da cimet ubrzava metabolizam i obezbeđuje bolje varenje ugljenih hidrata i povećano sagorevanje kalorija; što rezultira većim gubitkom težine. Kalcijum u cimetu deluje na način da je gojenje otežano zbog poboljšanog sagorevanja masti i smanjenog skladištenja masti u telu.

Med je takođe bitan sastojak za mršavljenje. Pospešuje rad metabolizma, posebno kod sagorevanja masti. Takođe jača jetru i ublažava hormone stresa. Mešavina cimeta i meda ključna je za regulaciju holesterola i šećera u krvi. Takođe služi kao efikasan sagorevač masti, piše Sensa.hr.

Dodajte pola kašičice cimeta u prahu u šolju s ključalom vodom. Šoljicu dobro poklopite i ostavite da se napitak ohladi dok ne postane mlak, a potom dodajte dve kašičice sirovog meda. Polovinu napitka popijte neposredno pre spavanja. Ujutru popijte natašte. Za najbolje rezultate pijte napitak s cimetom i medom nedelju dana.