AKTUELNO

Iz bakine kuhinje stiže nam sjajan recept za desert koji će vam oduzeti minimalno vremena. Osvežavajući i lagan, dopašće se svima.

Potrebno je:

50 gr keksa

50 gr piškota

500 gr voća (u ovom receptu korišćene su jagode)

200 ml. slatke pavlake


1 želatin

100 gr šećera u prahu

2 pune kašike kisele pavlake

1 puna kašika krem sira

malo skuvane kafe ili soka

1 želatin

Priprema:

Želatim potopiti sa 4 kašike hladne vode pa kad se stegne malo podgrejati.Izmutiti slatku pavlaku dodati po želji šećer pa lagano dodati i izmešati kiselu pavlaku i sir i želatin. Ubaciti jednu šolju seckanih jagoda na kockice.

U okrugli pleg 22 cm poređati piškote umočene u skuvanu kafu. premazati polovinom umućene pavlake. Sa strane do ivice pleha poređati polovine jagoda, Po sredini staviti keks umočen u kafu a preko premazati drugi deo slatke pavlake.

Naseckati odozgo ostatak jagoda i posuti sitnim bombonama. Ostaviti da se dobro ohladi preko noći.

Autor: