Iz bakine kuhinje stiže nam sjajan recept za desert koji će vam oduzeti minimalno vremena. Osvežavajući i lagan, dopašće se svima.
Potrebno je:
50 gr keksa
50 gr piškota
500 gr voća (u ovom receptu korišćene su jagode)
200 ml. slatke pavlake
1 želatin
100 gr šećera u prahu
2 pune kašike kisele pavlake
1 puna kašika krem sira
malo skuvane kafe ili soka
1 želatin
Priprema:
Želatim potopiti sa 4 kašike hladne vode pa kad se stegne malo podgrejati.Izmutiti slatku pavlaku dodati po želji šećer pa lagano dodati i izmešati kiselu pavlaku i sir i želatin. Ubaciti jednu šolju seckanih jagoda na kockice.
U okrugli pleg 22 cm poređati piškote umočene u skuvanu kafu. premazati polovinom umućene pavlake. Sa strane do ivice pleha poređati polovine jagoda, Po sredini staviti keks umočen u kafu a preko premazati drugi deo slatke pavlake.
Naseckati odozgo ostatak jagoda i posuti sitnim bombonama. Ostaviti da se dobro ohladi preko noći.
Autor: