Rizi bizi se tradicionalno priprema za festival Svetog Marka koji se održava svake godine u Veneciji i to 25. aprila. U to vreme svež grašak je najmanji i najslađi i najbolje je da se ovo jelo pravi sa njim. Ako vam je to komplikovano, možete da koristite i smrznuti, ali je onda bitno da bujon bude domaći, a kako se on pravi pročitajte ovde.
On će pirinač učiniti sočnijim. Rizi bizi je pravo prolećno jelo i mnogi govore da to nije rižoto sa graškom, nego jako gusta supa, ako se dobro pripremi.
Sastojci: 1 manji crni luk, 250 g pirinčna, 150 g graška bujon.
Priprema: Na zagrejanom ulju propržite seckani crni luk, pa dodajte opran pirinič, kao i grašak. Kratko prodinstajte, pa prelijte bujonom da pokrijte pirinač. Kada proključa, povremeno promešajte, a zatim kada voda ispari sklonite sa šporeta i začinite.
Autor: Z.L.