AKTUELNO

Zdrave navike- imperativ sadašnjeg vremena

Sačuvati i zaštititi zdrava pluća, tokom sezone infekcija (pogotovu sada, tokom pandemije) je imperativ koji se nameće svima nama. Kako? Koje su to zdrave navike koje treba da primenimo.

Odgovor ćemo, kao i uvek, potražiti u tradicionalnoj medicini i otkriti šta nam savremena medicina nudi i koji su to preparati sada lako dostupni (jer stare recepture su nam u savremenim okolnostima, najčešće nedostupne). Kašičica meda sa par kapi propolisa, koja se topi u ustima je tradicionalni način za započinjanje dana. Vremenom, ta navika je gotovo izčezla.

Kako problemi sa plućima nastaju zbog loših životnih navika: ishrana, loš vazduh, smanjeno kretanje, pušenje, tuga…onda i aktivnosti treba da nam budu usmerene u tom pravcu.

Zdrave navike za disanje punim plućima

Hrana- konzumirati što više antioksidanasa iz pomorandže, limuna, borovnice, brusnice, mladog krompira, spanaća, oraha.

Šetnje šumom, na svežem vazduhu, radite trbušnjake, jer tako pomažete dijafragmi da omogući dublji udah svežeg i bolji izdah lošeg vazduha.

Foto: Promo/Deposit photos

Prestati sa pušenjem, jer dim oštećuje prirodni sistem regeneracije naših pluća i sadrži hemikalije koje ih trajno oštećuju.

Opustite se i lakše dišite- tuga pripada plućima, potiskujemo je u „duši“.

Đumbir i med- čaj od đumbira čisti pluća od toksina, ali i digestivni trakt od loše hrane.

Preparati meda oslobađju pluća od toksina i sluzi. Kašičica meda rastopljena u vodi pije se pred spavanje, ali i za početak dana. Med je prva preporuka u terapiji kašlja, jer deluje blagotvorno na disajne puteve.

Za zdrava pluća važno je očistiti ih od sluzi i sekreta i omogućiti prohodnost disajnih puteva. Kombinacija sa prirodnim vitaminom C (npr.iz acerole) doprinosi pospešivanju antioksidativnog dejstva meda i propolisa i jača vaša pluća.

Naša preporuka

Kombinacija đumbira, propolisa, meda i vitamina C je u preparatu

Foto: Promo/Abela Pharm

PropoMucil® Pretprehlada- tradicionalna terapija upakovana u kesicu za zdrav početak dana i zaštitu pluća od virusa.