AKTUELNO

Slatki kupus na ovaj način sigurno niste probali, ovo povrće mu daje aromu za koju ne znate.

Jednostavno varivo od svežeg kupusa sa dodatkom mesa po izboru. Može se spremiti na dva načina, prženjem crnog luka i mesa, na koji se doda kupus, ili ređanjem svih sastojaka u lonac i kuvanjem zajedno oko sat vremena. Važno je samo da se jelo ne prekuva, da kupus zadrži hrskavost i svoj prijatan ukus.

Sastojci:

1 manja ili pola velike glavice svežeg kupusa

1/2 kg junećeg ili svinjskog mesa

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

2 sveža paradajza ili čaša paradajz soka

malo belog luka

so, biber, aleva paprika

svež peršun

Priprema:

Na malo masti ili ulja ispržiti sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Dodati i meso sečeno na kocke. Sve zajedno kratko dinstati, pa dodati paradajz i kupus isečen na krupnije kocke. Začiniti, pa kuvati u poklopljenom loncu oko pola sata. Na kraju dodati iseckan beli luk. Služiti posuto sitno seckanim peršunom.

Autor:

#Kupus