AKTUELNO

Svako od nas ima svoj omiljeni recept za picu, ali ovaj je zaista poseban.

Spoj mediteranskih nota i srpskog šmeka, nema dileme da ćete je obožavati i rado spremati kad kod vam se prijede ovo jelo.

Možete je poslužiti za doručak ili večeru uz kiselo mleko ili jogurt.

Sastojci:

300 g brašna (sada ima da se kupi brašno baš za pizzu)

1 paketić svežeg kvasca

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

malo mleka

100 ml tople vode

50 ml ulja

Nadev:

5 kašika pelata

4 režnja pršute

5 režnjeva slanine

5 listića kačkavalja

1/2 glavice crnog luka

1/2 crvene paprike šilje

3 feferone

masline

1 jaje

5 šampinjona

origano

Priprema:

Kvasac izmrvite i pomešajte s mlakim mlekom i kašičicom šećera da nadođe.

Od brašna, soli, kvasca, ulja i tople vode umesite testo.

Ostavite oko sat vremena da nadođe.

Premesite testo i dok čekate pripremite nadev.

Premesite testo još jednom i ostavite ga da nadođe još malo.

Rastanjite testo tako u okrugli oblik, stavite u pleh pa namažite pelat, a potom naređajte i ostale namirnice.

Pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni.

Kad primetite da je pica skoro pečena, dodajte jaje odozgo i vratite u rernu.

Pecite još 10 minuta. Preko gotove pice pospite origano i dodajte masline ako ih volite.

Autor:

#Recept

#pica