AKTUELNO

Napitak je odlično sredstvo za izbacivanje soli i slanih naslaga iz organizma

Napitak od belog luka je jedna od stvari koja bi trebalo da bude u posedu svakog čoveka koji se iskreno brine o svom zdravlju i zdravlju svojih bliskih. Važno je napomenuti da takav napitak čini čuda za očuvanje zdravlja.

Napitak je odlično sredstvo za izbacivanje soli i slanih naslaga iz organizma. Poboljšava radnu sposobnost organizma, čisti krv, jača imunitet, krvne sudove i rad srca.

Takođe, uklanja višak masnoće i poboljšava metabolizam. Nezaobilazan je protiv ženskih bolesti i upala. Nežno čisti ceo organizam od štetnih naslaga. Pripremiti ovaj napitak nije teško.

Foto: Pixabay.com

Kako pripremiti napitak od belog luka:

U staklenu teglu staviti 12 čenova očišćenog belog luka, svaki čen iseći na četiri dela. Preliti sa pola litre crnog vina. Zatvoriti i ostaviti na pozoru, na sunčanu stranu na 2 nedelje. Svaki dan mućkati po 2-3 puta.

Nakon isteka roka procediti i preručiti u tamnu staklenu flašu. Uzimati napitak 3 puta dnevno po 1 kafenu kašiku tokom jednog meseca. Kuru možete ponoviti posle 6 meseci.

Veruje se da beli luk ubija patogene uzročnike mnogih opasnih infektivnih bolesti i istovremeno pojačava otpornost ljudskog organizma prema patogenim mikroorganizmima.Korist belog luka za prevenciju kardiovaskularnih bolesti povezana je sa njegovom sposobnošću eliminacije lošeg holesterola. Sem toga, beli luk je koristan kod hipertenzije: širi krvne sudove što doprinosi smanjivanju povišenog pritiska.

U crnom vinu dobijeni alkoholni ekstrakt ima sve korisne gorenavedene osobine, zato će bezuslovno biti od velike koristi za održavanje organizma u zdravom, besprekornom stanju.

Ako ne podnosite alkohol, možete napraviti lekovitu tinkturu od belog luka sa vodom.

Autor: Z.L.