AKTUELNO

Domaćinska seljačka pita, podseća na gibanicu, a pravi se od kora, feta sira i preliva. Ako želite baš autentičnu pitu kore napravite sami, kao i kiselu vodu i fetu. Jeste da je to malo komplikovanije i duže traje, ali ukus je neuporedivo bolji. Svakako, odlična je i sa kupovnim namirnicama, a brže se sprema.

Sastojci: 500 g kora, 400 g feta sira, 4 jajeta, 250 ml mleka, 100 ml kisele vode, 1 kašika brašna, 16 g praška za pecivo, 40 g putera, 20 ml ulja. 

Priprema: Umutite jaja sa mlekom, kiselom vodom, uljem i brašnom sa praškom za pecivo. Premažite pleh otopljenim puterom. Stavite jednu koru u pleh. Prelijte istopljenim puterom i dodajte mrvljenu fetu. Sipajte preliv i tako radite dok ne utrošite materijal. Zatvorite korom, prelijte sa istopljenim puterom i dodajte fetu. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 40 minuta.

Autor: Z.L.

#Pita