AKTUELNO

TikTokerka pokazala kako da se hrana ne lepi za posuđe!

Znate kako se nekad dešava da bez obrira na to koliko ulja stavite u tiganj, hrana nekako ipak uspe da se zalepi? Kad čujete za trik koji je podelila jedna korisnica TikToka, shvatićete koliko jedna jednostavna "caka" može da reši problem.

I mada većina koristi sodu bikarbonu za čišćenje upornih fleka i naslaga masnoće, ovde je reč o prevenciji.

Zaljubljenica u azijski kuhinju koja na društvenim mrežama neprestano deli savete o kuvanju, otkrila je kako da izbegnete mukotrpno ribanje i struganje zalepljnje hrane sa posuđa. Trik je toliko jednostavan, da ćete se zapitati kako vam to ranije nije palo na pamet!

"Ako izbegavate da kuvate u posuđu od nerđajućeg čelika jer vam se hrana za njega lepi, pre kuvanja uradite ovaj trik s vodom!", rekla je u videu i pokazala kako na već zagrejan tiganj dodaje malo vode. Kada se ona grupiše u veliku kapljicu, tek tada se dodaje ulje.


Ova TikTokerka kaže da uz ovu "caku" ne morate da brinete o lepljenju!

"Čim voda stvori ovakvu veliku kapljicu, tiganj je spreman i nema lepljenja", dodala je, a ulje se, kaže, dodaje nakon što se tiganj dodatno ugreje.

"Potrebna vam je samo kap ulja da stvori barijeru između tiganja i vode", kaže i objašnava zašto je važno da voda ne ispari pre dolivanja ulja.

"Kad voda ispari, tiganj je prevruć pa treba smanjiti temperaturu i malo sačekati."


Autor: