AKTUELNO

Savršen obrok za celu porodicu.

U hladnim zimskim danima vruć doručak od testa najbolji je način da se zagrejemo i obezbedimo energiju. Čak i ukoliko niste vešti u kuhinji, ovaj recept može da bude vaš izbor, jer se lepinje lako pripremaju i nema potrebe da čekate da testo naraste.

Lepinje su spolja hrskave, a iznutra meke, i možete ih služiti sa slanim ili slatkim namazom - u zavisnosti od toga kakav doručak više volite.

Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte hladnu vodu i ulje. Umesite glatko testo i ostavite da se "odmori" desetak minuta u posudi koju ste prekrili prozirnom folijom.

Testo podelite na desetak loptica, pa svaku lopticu razvucite u disk.

U tiganj sipajte dve kašike ulja, pa kad se ulje dobro zagreje spustite lepinju i pecite po dva-tri minuta sa svake strane.

Na isti način ispecite preostale lepinje, a pre nego što svaku spustite u tiganj obavezno dodajte dve kašike ulja.

Lepinje služite vruće.

Autor: