Sa ovim rebarcima nema promašaja, a pošto do proleća i lepog vremena ima još da pričekamo poslužiće i kućna rerna. Pripremljena na ovaj način biće veoma mekana i šočna, a meso će se prosto topiti u ustima. Tajni sastojak koji im da je posebnu sočnost je pasirana jabuka.
Sastojci:
1 kg svinjskih rebaraca, so.
Za marinadu:
100 g pasiranih jabuka, 100 g paradjz sosa, 20 g smeđeg šećera, 3 kašičice soja sosa, pola limuna, aleva parika, beli luk u prahu, biber.
Priprema: Odvojena rebarca dobro posolite. U činiju pomešajte pasirane jabuke, paradajz sos, šećer, sok od pola limuna, soja soj i dodajte sve žačine po ukusu. Dobro sjedinite, pa prelijte preko rebarca vodeći računa da svaki bude dobro natopljen. Ostaviti da odstoji nekih sat vremena u marinadi. Poređajte u pleh, pokrijte folijom i pećite oko sat vremena na 220 stepeni. 15 minuta pred kraj pečenja izvadie iz rerne, skinite foliju, pa prelijte sokom koji su rebarca pustila prilikom pečenja i vratite u rernu dok ne dobiju karamelizivanu hrskavu koricu.
Autor: Z.L.