Verujemo da bi vam posle jučerašnje bogate trpeze prijala jedna čorbica koja će okrepiti organizam. Ukusna, zdrava i zasitna, teleća čorba u kombinaciji sa povrćem je pun pogodak.
Na našim prostorima se za vreme ručka podrazumeva jelo "na kašiku", ali mnogi veruju da je teleća čorba ipak najbolja u kafani.
Međutim, pomoću ovog recepta spremićete čorbu koja će zaseniti čak i onu iz kafane i restorana.
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na polovini količine masti u dubokoj šerpi.
Žena Hulk vuče kamion od 17 tona: Ovo nije viđeno do sada
Dodajte meso koje ste prethodno iseckali na sitne kocke, nalijte vodom da ogrezne, pa smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 45 minuta uz povremeno mešanje.
Šargarepu izrendajte, a celer i krompir isecite na sitne kocke, pa dodajte u šerpu sa mesom.
Stavite začine i nalijte oko dve litre vode.
Na masti propržite brašno na tihoj vatri, dok ne porumeni. Dodajte u šerpu sa povrće i mesom, sve promešajte i ostavite čorbu da se kuva još pola sata.
Žumance i kiselu pavlaku razmutite i dodajte u čorbu koja lagano vri.
Ostavite još par minuta da provri.
Sveži peršun iseckajte sitno, pa pospite čorbu i servirajte.
Autor: