AKTUELNO

Za većinu trikova za čišćenje rerne ste verovatno već čuli, međutim ovaj način čišćenja je nešto drugačiji.

Zima i hladno vreme je period kada većina domaćica u pripremi hrane obilato koristi rernu, njeni radni sati će se posebno povećati sada, u toku praznika, a ono što ostaje posle pripreme mnogima zadaje glavobolje.

Priprema hrane u rerni ostavlja masne tragove i tvrdokorne nečistoće, pa je dobro unapred pripremiti strategiju čišćenja.

Za većinu trikova za čišćenje rerne ste verovatno već čuli, međutim ovaj način čišćenja je nešto drugačiji, pa ćete osim čuvenog rastvora "soda bikarbona i sirće", upotrebiti i jedan predmet koji svi imaju u kući - metalni novčić.

U posudi koja podnosi zagrevanje izmešajte sodu bikarbonu, sirće i vodu. Ovaj rastvor nanesite sunđerom ravnomerno po celoj rerni, uključujući i žice.

Autor: