AKTUELNO

Malo mašte, malo hrabrosti i uz nekoliko saveta dekoratera Dragane Kovačević napravite originalne ukrase od stvari koje već imate u kući.

Uz nove trendove i način života ručni rad je sve više na ceni. Em se zanimate dok ste kod kuće, reciklirate postojeće stvari, pa čuvate planetu, em razvijate maštu i kreativnost i stvarate originalne komade. Pa da li može lepše? A da vam kuća za Novu godinu zasija originalnim prazničnim sjajem, dekorater Dragana Kovačević je s nama podelila nekoliko jednostavnih, a efektnih ideja koje ćete lako sprovesti u delo.

Za novogodišnju jelku potrebne su nam šišarke različitih veličina, stari cd ili karton, malo zelenila, ukrasni lanac i jedan manji ukras, pištolj za vruće lepljenje, silikonske patrone.

Na starom CD-u formirajte krug od šišarki, zatim ih zalepite silikonom.

Sledeći red malo uvucite i polako zalepite šišarke na prvi red pazeći da se napravi lep krug.

Tako pravite redove kombinujući manje šišarke kako se prilazi vrhu. Na vrh stavite lepu malu šišarku. Zelenilom popunite praznine između šišarki i diska i popustite praznine na jelkici.

Od ukrasnog lanca isecite kuglice ili koristite neke perlice koje imate i zalepite na vrh (nosić) svake šišarke. Na vrh jelkice zalepite ukras.

Sve je počelo od ljubavi prema poklanjanju

„Gagina svaštaonica“ je nastala spontano. Iz ljubavi prema poklanjanju, a samim tim i pakovanju poklona. Kako Dragana kaže, uvek se trudi da poklone upakuje lepo i neobično, pa je s vremenom počela da pravi sama poklone od ikebana, magneta i školjki. Čak su ona i suprug za svoje venčanje odradili celu dekoraciju. I tako je sve počelo. Počele su da pristižu pohvale, a uz njih i narudžbine. Sada rade dekoracije za venčanja, rođendane i proslave. Kako napominje, suprug joj je najveća podrška i oslonac. Jako je kreativan, pa sve njene maštarije pretvori u stvarnost.

Autor: