AKTUELNO

Recept za kikiriki minjone će vas oduševiti svojom jednostavnošću! Po želji odozgo možete da da našarate belom čokoladom ili pospete mlevenim kikirikijem

Kombinacija čokolade i kikirikija je jedna od najomiljenijih, a saznajte i kako da pripremite kolačiće od ovih namirnica. Ne peku se, a najukusniji su kada malo "odstoje". 

Sastojci: 250 g keksa, 150 g kikirikija, 1/4 margarina, 8 kašika šećera, 2,5 dl mleka, 100 g mlečne čokolade, 1 kašika ulja.

Priprema: Staviti mleko, šećer i margarin da provri. Skloniti sa vatre pa dodati mleveni keks i samleven kikiriki. Sve dobro sjediniti i izmešati. Na tacnu ili dasku staviti foliju pa toplu smesu oklagijom raširiti na debljinu 2 cm. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne bar dva sata.Nakon što se ohladi, izvaditi pa odseći krajeve, pa tek onda seći na kockice, kako bi sve bile lepe i jednake. Rastopiti čokoladu sa uljem pa sve dobro izmešati. Uzeti čačkalicu pa umočiti u čokoladu, ubosti kockicu i onda umakati kockice u čokoladu, pa čačkalicu ubosti u komad stiropora. Tako neće ostajati tragovi prstiju i neće biti neiskorišćene čokolade.

Autor: Z.L.

#kikiriki

#kocke