AKTUELNO

- Moje dete će da dobije za poklon ono što ga čini srećnim, a ne ono što okruženje misli da je prikladno - bila je izričita ova mama.

Jedinstven i ispravan način za vaspitanje dece definitivno ne postoji. Iako je tako, mnogi roditelji često su na meti osuda zbog svojih metoda vaspitanja, načina na koji komuniciraju sa decom, zbog onoga šta deci dopuštaju, a šta ne.

Tako je i kada je izbor poklona za praznike u pitanju. Jedna mama, inače influenserka, našla se na meti kritika svojih pratioca, jer je svom šestogodišnjem sinu za Božić kupila Barbiku.

Kako je u izboru poklona potpuno zaobišla rodne stereotipe, i sinu nije kupila igračke koje važe da su rezervisane samo za dečake, poput autića, robota, ili imitacija teške mehanizacije, tako je izazvala burne reakcije ljudi na društvenim mrežama.

Kejtlin je svom sinu kupila Barbiku.

- Moje dete će da dobije za poklon ono što ga čini srećnim, a ne ono što okruženje misli da je prikladno - bila je izričita ova mama.

U kratkom video-snimku ona prikazuje kako pakuje poklon i kaže da kada joj neko kritikuje zbog izbora ona čuje samo: "Bla, bla, bla".

Svojom reakcijom pokazala je šta misli o kritikama, a klip je pregledan više od 580.000 puta. Mnogi su ovaj potez i podržali, pa su u komentarima podelili i svoja iskustva.

- Deca treba da se igraju igračkama koje ih usrećuju, moja kćerka obožava autiće - napisala je jedna mama.

- Moj sin obožava igračke jednoroge i deli ih sa svojim sestrama. Kada smo se zadesili u jednoj radnji, on je tražio još jednog, a čovek koji se tu našao je dobacio da bi trebalo da izabere igračku "za dečake" - napisala je druga i dodala da je tada svom sinu kupila jednoroge u svim bojama.

Inače ovo nije prvi put da se Kejtlin nalazi na meti kritika zbog svojih metoda vaspitanja, nešto ranije ove godine nju su mnogi osudili jer je sina odvela u salon da nalakira nokte.

Autor: