AKTUELNO

Isprobajte potpuno nov način pripreme kupusa i mlevenog mesa, tako što ćete napraviti pohovane šnicle od ovih sastojaka.

Neverovatan spoj mlevenog mesa i kupusa. Do sada sigurno niste ovako pravili pohovane šnicle. Mleveno meso i kupus su odlični kada se pravi sarma, ali obavezno isprobajte i ovaj recept.

Podsećaju na bečke šnicle izgledom, a ukusom su možda i zanimljivije. Ako volite da eksperimentišete u kuhinji, ali sa dobro poznatim sastojcima, ovo je recept za vas. 

Sastojci: 1 glavica kupusa, 500 g mlevenog mesa, 1/2 kašičice soli biber i začinska paprika po ukusu, 3 manja crna luka, 80 ml mleka. 

Priprema: Kupus skuvajte da listovi omekšaju i odvojite ih. U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk, mleko i začine. Svaki list kupusa premažite sa mesom i zatvorite lepo. Prvo savijte malo ivice kupusa, pa preklopite. Umutite jaja, brašno, so i skrob pomešajte. Kupus sa mesom uvaljajte prvo u brašno, jaja, pa na kraju prezle. Pržite u malo ulja. 

Autor: Z.L.

#Meso