Rusi u testo za mekike dodaju dva sastojka više nego mi kako bi ono ispalo mekano i vazdušasto.
Ako niste nikakda pravili mekike isprobajte ovaj recept. Odmah ćete naučiti kako se spremaju jer nema prevelike mudrosti. Ono što ovaj recept razlikuje od klasičnog je to se dodaje jogurt i krem sir.
Ova dva sastojka čine testo neverovatno mekanim i vazdušastim da nećete moći da prestanete da jedete. Možete da služite sa kajmakom i paradajzom ili nekom šunkom.
Sastojci: 700 g brašna, 2 jajeta, 500 ml jogurta, 300 g krem sira, 16 g praška za pecivo, 80 ml masti, 1 kašika soli, 1 kašika šećera.
Priprema: Pomešajte krem sir, jaja, ulje i jogurt. Dodajte brašno u koje ste sipali prašak za pecivo, so i šećer. Umesite testo i podelite da na 12 delova. Oblikujte loptice, pa razvucite. Na sreditni testa napravite 2 manja reza. Pržite u zagrejanom ulju.
Autor: Z.L.