AKTUELNO

Simptomi korona virusa, kod delta sojeva i novog omikrona, počinju glavoboljom. Evo kako da znate da li ste preležali koronu "na nogama"!

Simptomi korona virusa kao da se menjaju sa svakim novim sojem koji se otkrije, a mnogi ljudi koji misle da su možda preležali koronu nisu sigurni na koje signale bi trebalo da obrate pažnju. Znaci da ste preležali koronu mogu se primetiti na plućima, ali i prstima, pa i mnogim drugim mestima na telu. Sada je stručnjak rekao da je jedna vrsta glavobolje simptom!

"Ako ste nekoliko dana imali užasnu glavobolju, moguće je da ste preležali kovid", rekao je dr Vilijam Vang.

Foto: Unsplash.com

"Glavobolja je jedan od prvih simptoma i kod obe delta varijante, i kod novog omikron soja. Glavobolja je prvo što ćete osetiti", počeo je on i precizirao da nije, naravno, svaka glavobolja koju ste osetili bila znak kovida, već treba obratiti pažnju na simptome koji su je pratili.

"Postoji redosled. Ako ste imali glavobolju, pa vas je bolelo grlo pa ste tek tada kašljali, moguće je da je to bila korona. Neće se sve tri stvari desiti u isto vreme", rekao je doktor iz bolnice Glendejl memorijal u Kaliforniji.