AKTUELNO

Kada žena pored sebe ima pažljivog i obazrivog muškarca, prava je srećnica.

Emotivne veze nisu uvek savršene, a jedna od najvažnijih stvari jeste ponašanje partnera. Kako će neke stvari izgledati u budućnosti i da li muškarac sa kojim izlazite treba da bude vaš konačan izbor, možete zaključiti na osnovu njegovog ponašanja, ali i manira.

Mnogi misle da su džentlmeni izumrla vrsta, ali to baš i nije tako.

Ovo su pokazatelji u ponašanju muškarca koji su dokaz da se radi o pravom džentlmenu:

1. Pruža ruku i gleda vas u oči pri upoznavanju

Obratite pažnju, kada se upoznajete na ponašanje muškarca koji vam se, možda na prvi pogled, sviđa. Ukoliko vam on prvi pruži ruku, prijatno je stegne i pogleda vas duboko u oči uz osmeh, znajte da imate posla sa lepo vaspitanim muškarcem.

2. Pušta vas da završite rečenicu

Pravi džentlmeni ne nameću svoje mišljenje i poštuju žene s kojima razgovaraju tako što im nikada ne upadaju u reč i ne nameću svoje stavove. Ako želite da znate da li vas sagovornik poštuje, pogledajte kako se ponaša dok razgovarate i da li vas sluša.

3. Nenametljivo se udvara

Nametljive ljude, a naročito muškarce niko ne voli. Ako je počeo sa udvaranjem, a već vam se ne sviđa njegov pristup, nemojte dalje trošiti vreme na njega. S druge strane, ako vam udeljuje učtive komplimente, slobodno se opustite, prihvatite ih i istom merom uzvratite.

4. Na prvom sastanku insistira da plati piće

Ako muškarac na prvom sastanku insistira da plati račun, dopustite mu. Ako postoji namera da se viđanja nastave, a vi želite da učestvujete u računu, dogovorite se da naizmenično ili deo platite vi. To što insistira da plati račun na prvom sastanku nije kompleks, već samo odraz lepog vaspitanja i poštovanja žene, odnosno gledanja na nju kao na damu.

Autor: