AKTUELNO

Ovaj piling napravićete brzo i lako, a sve što vam je od sastojaka potrebno već imate u domaćinstvu.

Hladno vreme donosi nove izazove za negu kože, a lice je svakako najizloženije uticajima promene vremena. Hladnoća isušuje kožu, a dani koji su pred nama upozoravaju nas da je pravi trenutak da se pobrinemo da što bolje pripremimo lice za zimu.

Mnoge žene posegnuće za pilinzima i preparatima koji su lako dostupni u kozmetičkim prodavnicama, ali s njima nikada niste sigurni kakav će rezultat dati.

Čak i oni najskuplji nekada mogu da ne daju očekivane rezultate. Uz to svako od nas voli da zna šta je to što stavlja na lice, pa je tako jednostavnije napraviti domaći piling.

Uz to što je lakše, svakako je i ekonomičnije, naročito ako sve što vam je potrebno već imate u domaćinstvu. Donosimo vam predlog za jedan takav domaći piling kojim ćete pripremiti lice za predstojeće hladne dane.

Za piling koji će blagotvorno delovati na vašu kožu lica u jesenjim danima potrebna su vam samo tri sastojka, koja skoro svaka žena već ima u kući.

Sastojci:
Skuvajte zeleni čaj i ostavite ga da se ohladi. U razmeri 1:1:1 pomešajte sastojke što znači na jednu kašiku čaja, ide jedna kašika šećera i jedna kašika meda.

Kružnim pokretima umasirajte piling na kožu lica i ostavite da odstoji 15 minuta. Isperite lice mlakom vodom i nanesite hidrantnu kremu.

Zeleni čaj je odličan antioksidans, a med je najveći borac protiv bakterija. Piling od ovih sastojaka je idealan za detoksikaciju i dezinfekciju kože.

Autor: