AKTUELNO

Od omiljenog sezonskog povrća i sa vrlo malo ulja, napravite najbolji recept za pomfrit.

Kako je došla jesen, tu je i omiljeno sezonsko povrće, bundeva. Sa njom dolaze i brojni recepti za potaž, pite i kolače. Međutim, ako niste znali, od sada je možete iskoristiti i kao zamenu za krompir, kada želite da pravite pomfrit. 

Osim bundeve, biće vam potrebni još i parmezan, prezle, začini i ulje. Upravo to je i dobra strana ovog recepta, jer nema mnogo ulja, pa osim što je zdravija varijanta, nećete ni šporet uprljati, a i već za 20 minuta dobićete prilog savršen uz bilo koju vrsta mesa, koji odlično ide i uz dobar sos.

Sastojci: 750 g bundeve, 30 g parmezana, 100 g prezli, mlevena paprika, muskatni oraščić, beli luk u prahu.

Priprema: Skinite koru sa bundeve, pa je zatim isecite na kriške, kao kada sečete krompir za prženje u tiganju. U jednu posudu stavite prezle, a onda i izrendan sir, začinsku papriku, muskatni oraščić, malo bibera, beli luk i sve izmešajte. U drugoj posudi bundevu isečenu na kriške posolite, promešajte rukom, sipajte malo ulja preko i ponovo izmešajte. Bundevu uvaljajte u prezle i sir i zatim ređajte u pleh za pečenje obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200°C.

Autor: Z.L.

#pomfrit