AKTUELNO

Prema studiji veb stranice za kućne ljubimce Moggy or Doggy u kojoj je učestvovao 2.991 samac, u vezama će najverovatnije varati muškarci koji za kućnog ljubimca imaju zeca ili hrčka.

Naime, čak 64 odsto vlasnika zečeva priznali su da su barem jednom prevarili partnerku dok su bili u vezi. Na drugom mestu našli su se vlasnici hrčaka od kojih je 53 odsto priznalo da su skloni prevarama. Velikodušni preljubnici

S druge strane, vlasnici zečeva bili su velikodušniji na sastancima sa partnerom. Čak 73,4 odsto ispitanika platilo je račun na prvom sastanku, 25,2 podelilo je račun, a samo 1,4 odsto smatra da bi trebalo da plati devojka.

Foto: Unsplash.com

Vlasnici hrčaka imaju sličan obrazac ponašanja. Njih 70,1 odsto najčešće plaća, a 67 odsto na prvi sastanak donosi cveće.

Psi su jako lojalne životinje, a isto važi i za njihove vlasnike. Naime, samo 30 odsto muškaraca koji imaju psa priznalo je da su prevarili svoje devojke. Uz to su i velikodušni. Njih 76,8 odsto najčešće plaća, a 66 odsto nosi cveće na prvi sastanak. Što je sa onima bez ljubimaca?

Iako posedovanje kućnog ljubimca zasigurno znači da potencijalni partner može da se posveti nekoj vrsti dugoročne veze, to nužno ne znači da je manja verovatnoća da će vas prevariti.

Naime, najbolje rezultate u studiji postigli su muškarci koji nisu imali kućne ljubimce jer je 29 odsto takvih ispitanika priznalo da su varali partnerku.