AKTUELNO

Ukoliko imate kod kuće malo povrća, jaja i krompira evo ideje za ukusan obrok. Jednostavno se pravi, a može lepo da vas zasiti jer ćete sa malo sastojaka dobiti pun pleh.

Ovo jelo je veoma aromatično i jeftino. Liči na pastirsku pitu samo nema mlevenog mesa, fil se pravi od povrća.

Sastojci: 1 kg krompira, 2 glavice crnog luka, 2 šargarepe, 2 paprike različitih boja, 50 g maslaca, 100 g mleka, biber, so, peršun, ulje, 2 čena belog luka, 2 jaja, 100 g kačkavalja.

Priprema: Krompir oljuštite i isecite na četvrtine pa stavite da se kuva. Posolite vodu. Dok se krompir kuva isecite luk, šargarepu i papriku na sitno pa propržite. Posolite, pobiberite i dodajte izgnječen beli luk. Kada je krompir gotov izgnječite ga u pire, dodajte maslac i mleko da bude kremastije. Zatim razbijte u pire 2 jaja i promešajte. Vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem. Stavite pola smese pirea, rasporedite svuda po dnu. Preko stavite povrće iz tiganja pa odozgo rasporedite drugu polovinu pirea. Odozgo narendajte kačkavalj i stavite peršun. Pecite u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200 stepeni.

Autor: Z.L.