AKTUELNO

Poza se svodi na to da žena čuči iznad partnerove glave i lagano se spušta kako bi je on mogao, oralno zadovoljiti

Oralni seks je ženama često ključan za postizanje orgazma, a poza nimalo seksi naziva facesitting dobila je novo zvanje i puno privlačniji naziv - queening, tj, kraljevanje. Poza se svodi na to da žena čuči iznad partnerove glave i lagano se spušta kako bi je on mogao, oralno zadovoljiti.Mnogo je razloga zašto je queening sjajan za oba partnera, ističe za Men's Health seksualna edukatorka Gigi Engl, autorka knjige „Sve je*ene pogreške: Vodič za seks, ljubav i život“.

Foto: Unsplash.com

Za ženu je ta poza osnažujuća i psihički i fizički, tvrdi Engl.

Klitoris u fokusu

- To je sjajan položaj jer je klitoris u fokusu, a stimulacija klitorisa je ključna za ženski orgazam“, kaže ona i nastavlja:

- Osim toga, tu je osećaj dominacije i svojevrsnog štovanja od strane partnera, što može biti jako seksi. Poza snažno ruši ustaljenu sliku žene kao podređene u heteroseksualnom odnosu – žena je ta koja se ovde opslužuje“.

Varijacije koje olakšavaju

Ipak, Engl dodaje kako ova poza nosi blagodati i za muškarca: "Pre svega, tu je pružanje zadovoljstva partnerki, a poza je idealna ako muškarac voli da bude submisivan.“

Ako muškarac ima fetiš na zadnjicu, u ovoj pozi će mu guza biti nadohvat ruke, a savršena je i za one koji preferiraju lagano gušenje tekom seksa, no Engl pritom upozorava da je sigurnost najvažnija.

Naravno, poza nosi i određene probleme. Osim ženama koje ne uživaju u oralnom seksu, poza neće odgovarati ni onima koje nisu lično razgibane. Kako savetuje Gigi, žena se može uhvatiti za deo kreveta kako bi bila stabilnija, ili može kleknuti umesto da čuči.

Autor: Z.L.