AKTUELNO

Svaka žena bi rado koristila trikove koji će joj skratiti vreme pranja veša, a ujedno doprineti da odeća izgleda čistije.

Jedan od takvih trikova koji vam može doneti rezultate jeste upotreba vlažnih maramica za vreme pranja veša. Naime, vlažne maramice će pokupiti dlake, sitne delove tkanine koje niko ne voli da vidi tek opranoj odeći. Ovo je posebno dobro rešenje, ukoliko se desi da u jednom od džepova zaboravite papirnu maramicu, koja se tokom pranja razloži po garderobi i ovako napravi veliki problem.

Ali, trebalo bi da pazite na nekoliko stvari.

Kada bubanj veš mašine počne da se okreće maramice će skupiti sitne čestice koje bi mogle da završe na vešu. Stvar je u tome da se vlažne maramice ponašaju kao magneti, ali pre nego što primenite trik, treba da pročitate ove savete. Vlažne maramice treba da budu dovoljno čvrste.

Ukoliko nisu čvrste u veš mašini će se pokidati, a time ništa niste uradili. Kako biste proverili da li su dovoljno čvrste poslužite se ovim testom. Pokušajte rukama da ih iscepkate na trakice. Ako vam to ne pođe za rukom, znači da su savršene da ih ubacite u veš mašinu.

Papirne maramice ili krpe neće da pomognu Ako vlažne maramice pokušate da zamenite papirnim ili krpama za čišćenje od tkanine dobićete suprotan efekat. Maramice će se raspasti i ostaviti tragove na vešu, dok vam krpe nikako neće poslužiti. Nemojte zaboraviti na miris Ako ne želite da vam veš pokupi miris maramica, koristite antibakterijske ili bez mirisa. Takođe, možete ih natopiti omekšivačem za veš. Na taj način ćete zamaskirati njihov miris.