AKTUELNO

Žene i devojke u suknjama oprez!

Najnovija turistička atrakcija, vidikovac na tornju Samit na Menhetnu u Njujorku, bila je prisiljena da uvede kodeks odevanja jer je pod vidikovca u potpunosti obložen ogledalima pa biste, u slučaju da nosite suknju, mogli svima pokazati svoj donji veš.

Kodeks odevanja nije obavezan već je uveden samo kao preporuka pa posetioci sami mogu odlučiti što žele da obuku za posetu ovoj atrakciji, prenosi Njujork Post.

Dizajner ove instalacije je tajnoviti umetnik Kenzo Digital koji je za ovaj projekt rekao kako “deli opojni osjećaj težnje i inspiracije koji daje Njujork“ i kako je to “svetionik mogućnosti koji odaje počast svemu onome što Njujork može biti ili će tek postati“.

Uprkos umetnikovom pesničkom opisu, ova instalacija malo toga prepušta mašti u slučaju da odlučite da obučete haljinu ili suknju.

Srećom, postoji fokus grupa koja je pregledala atrakciju pre njenog otvaranja pa su upozorili upravu tornja na mane instalacije.

Dobra vest je da iz Samita imaju spremne kratke crne pantalonice za sve one koji dođu u posetu nepripremljeni kako vidikovac ne bi postao raj za voajere.

Inače, vidikovac Summit One Vanderbilt u Njujorku nalazi se na gotovo 430 metara visokom tornju, a prostire se na tri sprata, između 91. i 93. Karte za vidikovac koštaju između 39 i 72 dolara.

#Njujork