AKTUELNO

Ako ste ljubitelj testenina ovo će vam postati omiljeni obrok. Makarone i mleveno meso zapečeni u rerni su jednostavan recept koji se brzo priprema, a ukusom sve oduševljava.

U bešamel sos dodajte sir i dobićete kremasti beli umak koji će samo pojačati ukus ovako pripremljenoj testenini.

Foto: Unsplash.com

Sastojci: 2 crna luka, 2 čena belog luka, 400 g mlevenog mesa, 3 paradajza, 20 g paradajz paste, so, biber, majčina dušica, začinska paprika, 500 g testenina.

Priprema: Ispržite seckani crni i beli luk, pa dodajte mleveno meso. Kada se i meso uprži dodajte seckan ili samleven paradajz i paradajz pire. Sve lepo promešajte, pa začinite. Skuvajte makarone.Otopite puter, pa dodajte brašno i mešajte. Kada se zgusne i potamni sipajte mleko, ali nemojte da prestajete da mešate. Dodajte so i sir i lepo sjedinite. Nakon par minuta, kada je sos gotov, sipajte makarone. Sjedinite, a zatim u nauljenu tepsiju sipajte pola makarona, pa mleveno meso i preostale makarone. Pospite rendanim sirom i pecite na 200°C nekih 20 minuta. 

Autor: Z.L.

#makarone