AKTUELNO

Pravi se lako i može dugo da stoji u frižideru - salata sa makaronama.

Napravljena od seckanog povrća i testenine, prelivena kremastim prelivom sa ukusom, ova salata od makarona savršena je za vaš sledeći obrok. Salata se pravi sa samo nekoliko kuhinjskih namirnica. Najbolji deo ovog jela je što ima još bolji ukus nakon što provede neko vreme u frižideru, što znači da ga možete napraviti unapred kad god ste slobodni. Bez muke, bez žurbe!

Sastojci: pakovanje testenine po izboru, oko 100 g majoneza (može i manje), 2 čaše kisele pavlake, 2 kašike senfa, pola šolje soka od kiselih krastavaca (predstavlja tajni sastojak jer pomaže u razređivanju majoneza i kisele pavlake, bez onog osećaja težine kada pojedete nešto sa majonezom, a daje i zanimljiv ukus ovoj salati), nekoliko kiselih krastavčićaso, biber, sirće (1 kašika), celer, peršun, 2 kuvana jaja, pola veće crvene paprike, pola glavice crvenog luka, 1 manja šargarepa.

Priprema: Skuvajte testeninu po izboru prema uputstvu na pakovanju pre nego što je iscedite i isperete. U makarone dodajte preostale iseckane sastojke za salatu i ostavite sa strane.U činiji pomešajte pavlaku, majonez, senf, sirće, sok od kiselih krastavaca, šećer, so i biber da biste napravili preliv. Umutiti dok se ne sjedini. Umešajte seckano začinsko bilje. Prelijte preliv preko salate. Mešajte da se sve sjedini pre nego što poklopite i ohladite u frižideru.

Autor: Pink.rs

#makarone