AKTUELNO

Često se postavlja pitanje da li su velike razlike u godinama između partnera prednost ili mana.

Mnogi su mišljenja da je veća razlika prednost, a ovo su neki od argumenata za tu tvrdnju...

Oboje znaju šta žele, a njihove godine odgovaraju njihovim prioritetima

Ljudi mogu da teže različitim ciljevima kada dosegnu određene godine. Postoje neke mlađe žene koje su spremne za porodicu i stariji muškarci koji možda ipak žele da imaju decu. U ovom slučaju, starije i mlađe uparivanje je "dobra investicija". Žena koja želi da podigne porodicu možda traži zrelost i stabilnost koju može da pruži iskusniji muškarac, dok stariji muškarac koji želi da ima decu možda traži nekoga ko je reproduktivno sposoban.

Za parove u kojima je žena starija od muža, jedna je prednost što je žena već sigurna u ono šta želi u životu. To znači da su manje šanse da se od nje dobiju mešane poruke, a muškarac će tačno da zna na čemu je.

Foto: Pixabay.com

Stariji partneri razumeju šta je potrebno njihovim mlađim supružnicima

Udaja za stariju osobu mogla bi da znači više prostora za stvari koje želite da radite. Nekada su i oni bili mladi pa imaju više razumevanja ako vam je potrebno da odvojite malo vremena za svoje hobije ili interese. Neće nužno da vam zamere to ili da pretpostave da nešto nije u redu sa vezom.

Njihov brak ima kombinaciju mudrosti i energije

Imati različite količine zrelosti može da bude zdravo ako pruža parovima komplementarnu perspektivu. Budući da su u različitim životnim fazama, iznose različite stvari na sto kada su u pitanju pregovori.

Veza se kreće bržim tempom

Svesni da ih pritišće vreme, brojni parovi s većom razlikom u godinama su ranije odlučili ozakoniti vezu ili započeti porodični život. Prema stručnjacima, ujedno su i manje skloni svađama jer ograničeno veme nastoje provesti bez sukoba.

Više se trude oko veze ili braka

Parovi sa većom razlikom u godinama često su izloženi društvenim kritikama, a susreću se i s nedostatkom podrške porodice. Različiti putevi karijere i zdravstveni problemi takođe su činioci koji mogu da utiču na njihovu povezanost. Sve dok je odnos izgrađen na poverenju, predanosti i poštovanju, brak će verovatno da uspe, bez obzira na godine.

Autor: Pink.rs