AKTUELNO

Psiholozi su proveli brojne studije ne bi li utvrdili razloge onih koji se upuštaju u afere. I muškarci i žene mogu varati iz vrlo različitih razloga, a istraživanja su pokazala da muškarci varaju više od žena.

Psiholozi su utvrdili da oni to najčešće čine kada im potrebe u odnosu nisu ispunjene pa zadovoljstvo traže negde drugde.

Nije im više stalo do odnosa

Glavni razlog zbog kojeg muškarci najčešće varaju je taj što im više nije stalo do odnosa, naročito ne kad je reč o seksualnom aspektu. Možda su samo izgubili interes za svoju partnerku ili je seks postao dosadan pa tragaju za uzbuđenjem izvan veze.

Iskoristili su priliku

Možda je reč o kolegici s posla, staroj prijateljici s kojom su obnovili vezu putem društvenih mreža ili pak nekoj potpunoj dami koju su upoznali na piću nakon posla. Kada muškarac koji trenutno nije preterano zadovoljan primarnim odnosom shvati da mu se pruža prilika za brzinski seks, on će je iskoristiti.

Čak i ne mora biti reč o nezadovoljstvu primarnim odnosom, ima i onih koji u takvim trenucima dođu u napast te ne razmišljaju o posledicama koje će njihov čin izazvati. U tom trenutku važno im je samo uzbuđenje i činjenica da su nekome privlačni i poželjni.

Pate od emocionalnih previranja

Muškarci varaju i kada shvate da im žena s kojom su u vezi ili braku izaziva emocionalni haos, često usred gorkih svađa i rasprava. Zanimljivo je da se muškarci i žene različito nose s previranjima u vezi.

Muškarci se u takvim situacijama najčešće ponašaju destruktivno – opijaju se, tuku ili pak se upuštaju u afere s drugim ženama. Upravo im seks pomaže da zaborave na privatne probleme.

Autor:

#Muškarac

#Prevara