AKTUELNO

Francuski stil uređenja enterijera estetika je koja je trajna i nije prolazan trend. To je idealna ravnoteža između detalja i vrhunskog stila.

1. Belo, belo i još malo belog

Umesto da zidove i vrata ukrašavate predmetima tamnih nijansi, obojte površine u belo. Francuzi često kupuju starinska ogledala, ukrase za zid ili teksturirana vrata koje potom profesionalci boje u belu boju. U prostoriju potom dodajte beli kauč, bele jastuke raznih dimenzija i razne detalje.

2. Predsoblje

Predsoblje nije samo skromni hodnik. Uradite kao što to rade Francuzi i napravite od njega prostoriju koja uvodi u vaš stil života. Ključni delovi: drveni sto, sveže cveće ili sitne dekoracije.

3. Siva je nova crna

Foto: Unsplash.com

Francuzi su dokazali da je siva najbolji novi dodatak u vašoj spavaćoj sobi. Okrečite zidove svetlijom nijansom sive, a tamnije tonove sive istaknite jastucima, pokrivačima ili nameštajem. Za kontrast dodajte detalje bele boje.

Ključni delovi: zidovi, pokrivači, jastuci

4. Zelenilo je vaš prijatelj

Nijedan savremeni pariski stan se ne smatra gotovim ako u njemu nema nekog zelenila. Sobna biljka daje taman toliko karaktera prostoriji da je učini modernom, a istovremeno podsećajući na tradicionalnost.

5. Svetlo kao ukras

Skrećući pažnju na jedno bitno područje Francuzi su usavršili umetnost korišćenja izvrsnog dizajna. Kuhinja je savršeno mesto za isprobavanje odvažnog svetla. Ključni delovi: neutralni nameštaj, veliki ili mali neuobičajeni luster ili osvetljenje.

6. Iskoristite svaki deo prostora

Ako su nas mali francuski stanovi ičemu naučili, to je da Francuzi znaju par stvari o uređenju prostora koji imate. Iskoristite uglove, ulaze ili zatvorene hodnike u svoju korist tako što ćete postaviti suptilne ukrase poput tankih stočića ili visoke svetiljke.