AKTUELNO

Najnovija istraživanja pokazuju da G-tačka najverovatnije i ne postoji. Portualski naučnici su proučavali dokaze o ovoj "tački", za koju se kaže da, kada se stimuliše, donosi ženama moćne orgazme.

Mnoge ranije studije su se slagale da postoji, ali eksperti iza novih istraživanja nisu uspeli niti da je lociraju, niti da odrede njenu veličinu i poreklo.

Svoje otkriće, iliti manjak istog, objavili su u magazinu "Seksualne medicine":

- Stoga, moramo da zaključimo, da njeno postojanje tek treba da bude naučno dokazano - navodi se u magazinu.

Istraživači su opisali da je G-tačka kao Atlantida, mitsko ostrvo koje je opisao grčki filozof Plato. Verovalo se da je to erogeno područje na vaginalnom zidu, o kome se govori još od 11. veka. Međutim, uprkos širokom prihvatanju, istaživanja tokom nekoliko decenija unazad, nisu uspela da pokažu da li uopšte postoji. Naučnici su ranije opisali anatomske dokaze kao "oskudne, nedovoljne i slabe".

Međutim, drugi navode da takva otkrića pokazuju manjak poštovanja prema onome što žene kažu, jer je dosta pripadnica lepšeg pola, u ranijim istraživanjima tvrdilo da imaju G - tačku.

Dr Vierira Baptista je rekao da je najverovatnije toliko teško odrediti gde se nalazi G-tačka zato što ona ustvari i ne postoji:

- Verovatno neke žene imaju osetljiviji unutrašnji zid vagine, pošto je blizu klitorisa. Trebalo bi da se više fokusiramo na razumevanje klitorisa, nego da spekulišemo o G-tački i drugim "novim tačkama" koje se dodaju. Neki ljudi gledaju na G-tačku kao na dogmu, a kada je to u pitanju, nije lako protivrečiti.

Autor: