AKTUELNO

Stručnjaci otkrili šta nikako ne treba da radite pre, odnosno posle seksualnog odnosa.

Saveti koji se tiču seksa su uvek dobrodošli jer čak ni oni najiskusniji ne znaju sve. Bez obzira na to koliko ste već seksualno aktivni i koliko toga znate, nije zgoreg napomenuti stvari koje ne treba raditi pre i posle seksa.

Profesorka ginekologije na "Bejlor" medicinskom fakultet u Hjustonu, dr Dženifer Bamp, ističe da ćete urinarne infekcije najbolje sprečiti mokrenjem nakon odnosa.

Takođe, nikako ne bi trebalo da samo ostavite seks igračke posle upotrebe, već ih operite vodom, koristite antibakterijske maramice, kako biste bili sigurni da ste uklonili sve bakterije.

Ukoliko koristite lubrikant, obratite pažnju na arome koje sadrži. Kod žena koje ulaze u menopauzu dolazi do stanjivanja vaginalnog tkiva, pa osetljivost pojačana. Zbog toga nije pametno koristiti lubrikante koji sadrže mentol jer mogu da iritiraju tkivo, a najbolji izbor su oni na bazi vode i bez puno aroma.

Utvrdili smo na šta treba obratiti pažnju posle odnosa, ali treba pripaziti na nekoliko stvari i pre "akcije".

Recimo, nikako se ne savetuje da popijte mnogo alkohola jer može da smanji seksualni užitak i oteža dostizanje vrhunca.

Osim toga, preporuka stručnjaka je da se uvek istuširate pre odnosa jer se na polnim organima stvaraju bakterije koje mogu da se međusobno prenesu i tako uzrokuju probleme.

Autor: