AKTUELNO

Ova poslastica je toliko ukusna da se doslovce topi u ustima. Priprema je vrlo jednostavna tako da ne mogu da pogrešeni kulinarski početnici.

Za pripremu će vam biti potrebna čvrsta slamčica kojom ćete bušiti komade banana i kuhinjski špric kojim ćete kasnije utiskivati čokoladni namaz.

Sastojci:

Banane

Čokoladni namaz (može istoljena crna čokolada, nutela, eurokrem...)

Ulje

Priprema:

Prvo presecite svaku bananu na pola, izdubite ih, a potom ih punite čokoladnim namazom.

Ostatke banana od dubljenja kasnije iskoristite kao čepove da čokolada ne bi curila.

Tako napunjene ih prepržite na vrelom ulju dok ne porumene sa svih strana. Ako ne volite previše ulja, možete ih i ispeći u rerni na visokoj temperaturi, samo pre toga malo nauljite pleh ili ga premažite puterom.

Poslužite ih dok su još tople. Po želji, možete servirati i sa malo šlaga.

Autor: