AKTUELNO

Proverite da li vam to nedostaje...

Ljubav i romatnika su prisutni u svakoj vezi, bar na početku. Kod nekih ova osećanja traju par meseci, kod neokih parova par godina, a onda nastupa period kada ova osećanja utihnu, a mnogi misle da je to zapravo kraj veze. Ono što je veoma bitno da partneri znaju u tim momentima je da parovi koji godinama žive u idiličnom odnosu znaju na čemu se zdrava veza zasniva i to neguju.

Za ovo je potrebno da nikada ne odustanete od veze i da shvatite da je sa vremenom neophodno više raditi na kvalitetu odnosa.

Sukob mišljenja bez ljutnje

Dok mnogi smatraju da je sukob mišljenja u vezi opasna zamka, jedni koriste rasprave kao magičan alat za očuvanje ljubavi. Važno je da se partner i vi držite svojih principa i ideja i da iza njih uvek stojite. Uvek recite jedno drugom šta zaista mislite, pa čak iako se uopšte ne slažete. Na ovaj način upoznajete jedno drugo i otkrivate stavove. Važno je da bez ljutnje možete ukazati partneru na grešku ili on vama. Argumentima se "borite", ali ako niste u pravu, uvek prihvatite njegovu soluciju. Bez zdrave debate, nema dobre ljubavne veze.

Uvek imaju vremena da budu sami

Bez obzira na obaveze oko dece, kuće ili posla, srećni parovi uvek imaju vremena samo za njih dvoje. Važno je da provodite vreme sami kako biste saznali kroz kakve promene prolazite, da li vas nešto muči, kakve su vaše ambicije. Ovako se "podgreva" ljubav i budi strast bez obzira koliko ste dugo zajedno.

Imaju zajednički cilj

Srećni parovi uvek imaju zajednički cilj za koji rade jednakim snagama. Bez obzira da li je to preseljenje u novi dom, promena posla ili štednaja novca, zajednički cilj je jedna mala spona koja im daje osećaj da zajedno mogu da postignu sve što žele. Oni se nalaze na jedinstvenom zajedničkom putovanju na kojm grade karakter, poboljšavaju sposobnosti i stvaraju nešto samo za njih dvoje. Predivno je videti partnera koji ulaže trud, vreme i energiju u nešto čemu ste se i vi potpuno predali.