AKTUELNO

Ukoliko ste se uželeli domaćeg pasulja za ručak, danas je kod bake na meniju upravo ovo jelo. Evo kako ga ona priprema i šta vam je potrebno.

Potrebno je: 400 gr pasulja, 1 glavica crnog luka, glavica belog luka, 1 paprika, lovorov list, nekoliko zrna bibera, 1 kašika ulja.

Za zapršku: malo ulja, 2 mala glavičica crnog luka, 3 čena belog luka, 1 kašičica brašna, malo crvene ml. paprike, biber, so

Foto: Pixabay.com

Priprema: Pasulj dobro oprati u par voda pa sipati malo i provreti pasulj 2-3 min i ocediti i još isprati .Naliti hladnov vodom.  Ubaciti seckan crno luk i malo velog luka, lovorov list, zrno biber, 1 kašiku maslinovog ulja.Poklopiti i staviti na tihu vatru da kuva dok se ne skuva. U koliko želite da ga ne zapržavate u činiju razmutite kaćičicu brašna i malo crvene paprike i ubacite. Ja saz zapržila. U tiganj malo ulja dodati sitno seckan crni luk, pa kad se uprži dodati seckan beli luk i mešati da luk dobije blago krem boju. Ubaciti ml. papriku i odmah istresti u pasulj. Posoliti i dodati ml. biber.  Peršunov list  iseckati  i dodati.

Autor: Pink.rs

#pasulj