Za kratko vreme napravite predivnu salatu sa tunjevinom, sirom i kuvanim jajima.
Kako polako dolazi septembar, pored zimnice koja se sprema, počinje i sezona slava. Jeste da je rano sada da se gleda šta može da se pripremi, ali nije na odmet da budete spremne na vreme. Salata sa tunjevinom i kuvanim jajaima je odlična kao predjelo. Ali, ovu salatu možete da jedete i kao obrok. Ne morate da čekate sezonu slava da je napravite. Poslužite sa somunom ili lepinjama.
Sastojci: 3 konzerve tunjevine ili sardine, 200 g sira, 5 jaja, 1 crni luk, majonez, so, biber
Priprema: Ako ste uzeli sardinu usitnite je, a ako ste tunjevinu ne morate ništa da radite. Crni luk isecite sitno, a jaja skuvajte i izrendajte, kao i sir. Uzmite neku veću tacnu, pa iscedite malo majoneza po njoj, preko stavite sardinu ili tunjevinu, pa još malo majoneza, zatim crni luk i kuvana jaja. Opet ide majonet i na kraju sir. Ukrasite seckanim mladim lukom i mirođijom ili nečime po vašoj želji.
Autor: Pink.rs