AKTUELNO

Poze koje tope najviše kalorija.

Misionarska

Ako mislite da najbolji potezi u seksu podrazumevaju isključivo komplikovane vratolomije iz Karma Sutre, razmislite ponovno. Pod uslovom da ste oboje jednako predani, ova „dosadna“ poza može pružiti pravi trening središnjem delu vašeg tela.

„Misionarska je jako potcenjena“, kaže stručnjak za seks Rebeka Dakin iz Britanije.

Ova poza može biti prilično energična, a stiskanje zadnjice može biti odlično za zatezanje gluteusa. Partner koji je dole postoji može telo da usmeri ka gore i na taj način uključi trbušne mišiće i upotrebi gluteuse – tako da se oba partnera kreću zajedno.

Doggy style

„Zaista možete raditi na uključivanju centralnog dela vašeg tela u ovu pozu“, kaže Rebeka. „Pobrinite se i da zadnjicu pomerite prema gore, a ne da muškarac odradi sav posao. Tako ćete koristiti svoje kvadricepse i gluteuse, prenose mediji.

Kaubojka

„Ključ ovog položaja je čučanje s ravnim stopalima“, kaže Rebeka. Na taj način ćete odjednom trenirati noge, stomak i zadnjicu. Ako su vam čučnjevi previše intenzivni za početak, možete pokušati s uobičajenim položajem kaubojke – s kolenima prema dole. I dalje ćete raditi na donjim trbušnim mišićima, a ako obgrlite nogama partnera, angažovaćete i svoje kvadricepse i listove.

Most

U poziciji mosta, žena je okrenuta prema gore, koristeći i ruke i noge kako bi održala svoju telesnu težinu u vazduhu. Ova poza angažuje sve glavne mišićne grupe: bicepse, tricepse, trbušne mišiće, gluteuse, kvadricepse i listove. Ali, upozoravamo vas, nije lako. Možda prvo treba da isprobate s jastucima ispod leđa kako biste lakše držali svoju težinu – i tada ćete uposliti zadnjicu i mišiće unutrašnjeg dela butina.

Poza lotus

Ako ste upoznati s pozicijom lotusa u jogi onda verovatno znate šta ona podrazumeva. Rebeka objašnjava: „Ako on sedi prekrštenih nogu, a žena sedne na njega i obgrli ga nogama, poza može biti vrlo energična. Ipak, morate se uskladiti kako biste se pravilno kretali. Središnji deo je ovde važan za stabilizaciju tela, a pritisak na gluteuse daje priliku za dobar trening.

Kolica

Nagrada za seksualnu pozu s najmanje seksi imenom ide pozi kolica. Ona je sjajan način za vežbanje mišića. Žena je nagnuta prema podu i koristi svoje ruke za ravnotežu u položaju poput daske. Zatim muškarac podiže njene noge i drži ih u visini struka. Za njega je ovaj položaj odličan za noge i centralni deo tela, dok kod nje rade i za ruke“, kaže Rebeka.

Autor:

#Seks

#poze