AKTUELNO

Dobar kolač je uvek dobrodošao posle ukusnog ručka.

Od detinjstva smo jeli oblande zato što je mamama i bakama to bio najbrži kolač, a svi ga vole. Slojevit kolač sa različitim filovima bio nam je omiljeni posle ručka. Predstavljamo vam izuzetno jednostavan recept za neodoljivo ukusnu poslasticu.

Foto: Unsplash.com

Sastojci: 3 jaja, 100 g šećera, 250 g putera, 50 g čokolade za kuvanje, 310 g mlevene plazme, 200 g seckanih oraha.

Priprema: Umutite jaja i šećer dok se ne dobije lepa kremasta masa. Nakon toga prebaciti u šerpicu i na tihoj vatri kuvati fil. Nakon nekih 10,15 minuta isključite šporet i dodajte puter i čokoladu. Kad se to istopi dodajte 200 g seckanih oraha. Sve lepo izmešajte špatulom i dodajte plazmu. Dobro izmešajte i fil je gotov.2 kore oblande prepolovite na pola, dobićete 4 dela. Ređajte oblandu, namažite fil, pa oblandu, pa fil i tako do kraja. Na kraju stavite nešto teško odozgo i stavite na hladno mesto i neka stoji dok se ne stegne dovoljno.

Autor: Pink.rs

#oblande