AKTUELNO

Muškarac i dalje ne može da shvati šta se desilo. Da li ga je ostavila zbog večere?

"Šta ima za večeru?", jedno je od najčešćih pitanja koje svaki muškarac postavi svojoj ženi gotovo svakodnevno, u Srbiji posebno. I tu nema ničeg lošeg, jednostavna razmena informacija o planovima za obedovanje. Međutim, za jednu ženu je to prosto pitanje bilo kap koja je prelila čašu.

Britanac se požalio kolumnistkinji i psihologu britanskog magazina "The Sun" kako ga je nakon niza godina zajedničkog života ostavila supruga bez ijedne reči i objašnjenja. Po njegovim rečima, sve što je uradio bilo je da joj je postavio upravo to "fatalno" pitanje - šta ima za večeru.

"Mislio sam da je moj brak dobar sve dok me supruga nije napustila. Neće da razgovara sa mnom, niti mi odgovara na pozive ili poruke. Ja imam 63, a ona 60 godina", opisao je svoju situaciju.

Ipak, tome je prethodila jedna tragedija - njegovoj supruzi je tih dana umrla majka...

"Nedavno je izgubila majku, što joj je očigledno teško palo. Nakon što smo se vratili sa sahrane, pitao sam je šta je za večeru. Tada je otišla. Ona je uvek kuvala i brinula se za mene i sada sam izgubljen", kaže ovaj 63-godišnjak koji nikako ne shvata šta je pogrešio i zašto neće da razgovara s njim.

Psiholog mu je sugerisala da je vrlo moguće da je spominjanje kuvanja na dan kada je sahranila majku za njegovu suprugu bio znak nepoštovanje njenih sećanja i da je uzima "zdravo za gotovo". Savetovala mu je da bude uporan u nameri da joj dokaže koliko je ceni, a predložila je i da sam sredi kuću i nauči da kuva u njenom odsustvu..

Autor: