AKTUELNO

Za narcisoidnost kažu da je "pošast" savremenog doba.

Verovatno vam se nekada desilo da upoznate osobu koja vas već u prvom minutu oduševi, a onda se posle samo nekoliko meseci nađete u problematičnoj vezi iz koje, na prvi pogled, nema izlaza.

Ono na šta niko ne može da vas upozori je da postoji pregršt manipulatora i narcisoidnih osoba, koji ljude u većini slučajeva svesno koriste za svoje potrebe.

Iako se ovo ne odnosi na sve narcise, dobro je biti svestan mogućih znakova.

1. Sve što uradite, za njih nije dovoljno

Bez obzira na to koliko pomažete i želite da udovoljite narcisu, nikada mu neće biti dovoljno. Koliko god se trudili nećete biti u stanju da ispunite sva njihova očekivanja. Oni su takođe tip ljudi koji će vas naterati da učinite sve kako bi im ugodili, a na kraju nećete dobiti ni "hvala."

2. Ne preuzimaju odgovornost za svoje greške

Narcisi veruju da si uvek u pravu i nikada ne priznaju svoje greške. Krivicu uvek svaljuju na druge. Za sebe smatraju da su savršeni i da propusti ne mogu da im se dogode ukoliko se neko drugi ne umeša.

3. Za njih ne postoje pravila
Oni nikada ne poštuju pravila u prijateljskim, porodičnim i ljubavnim odnosima.

Uvereni su da su bolji od drugih na svakom životnom polju i zašto bi onda poštovali pravila osobe koja su "ispod" njih.

4. Neverovatno su šarmantni

Narcisi su najčešće vrlo šarmantne osobe koje znaju kako taj šarm maksimalno da iskoriste. Šarm je njihovo najmoćnije sredstvo pomoću kojeg vas uvlače u "zamku."

Kada urade nešto pogrešno i želite da prekinete odnos sa njima, narcis će se pretvoriti u najšarmantniju osobu i ponovo vas učiniti svojom.

Autor: