AKTUELNO

Prirodni načini da odeći vratite blistav izgled.

Koliko god da bela odeća izgleda lepo, činjenica je da nije najpraktičnija jer se brzo prlja, a od stajanja može da poprimi žutu boju. Bela odeća izgleda elegantno, ali njena najveća mana je što posle samo nekoliko pranja može da izgubi onu prepoznatljivu belinu.

Ista stvar može da se dogodilo i zbog predugog stajanja odeće u ormaru, kao i zbog mešanja sa drugim komadima u toku pranja.

Dobra vest je što ovaj problem možete da rešite sa namirnicama koje sigurno imate u kuhinji, a koje vašoj beloj odeći mogu da vrate stari sjaj.

1. Limunov sok

Iscedite dva limuna, pa sok sipajte u dozer za veš, a onda ubacite belu garderobu u bubanj. Operite odeću na programu i temperaturi na kojoj perete i inače.

2. Soda bikarbona

Dijamantsko stepenište i raskošni bazeni: Danas bi nam svima dobrodošao ovaj luksuzni kruzer
Soda bikarbona je možda najpoznatiji saveznik u čišćenju kuće, a odlično će poslužiti i za izbeljivanje odeće. Dodajte 2 kašike sode bikarbone sa tečnim deterdžentom za veš na početku ciklusa pranja i perite kao i obično.

3. Alkoholno sirće

Da biste uklonili žute mrlje potrebno je da dodate šolju destilovanog sirćeta u deo gde stavljate omekšivač. Na ovaj način blaga sirćetna kiselina delovaće kao izbeljivač.

Autor: