AKTUELNO

Kremasta torta sa piškotama koja se topi u ustima, a oduševiće sve ukućane.

Kada očekujemo goste uvek razmišljamo čime da ih poslužimo, ali nam na vrućinama nije do uključivanja rerne i pripreme komplikovanih torti i kolača. Zato sa ovim receptom nema greške, lagan je, kremast, ne peče se, a što je najvažnije i svekrva bi vam pozavidela na kulinarskom umeću.

Sastojci:

100ml slatke pavlake

500g maskarpone sira

500g krem sira

300g pavlake

sok od jednog limuna

10ml ekstrakta od vanile

200g šećera

200g piškota

250 ml mleka

Preliv:

150 g šećera

50g putera

50 ml slatke pavlake

Priprema:

Piškote umačite u mleko i ređajte u kalup (29×20). Maskarpone, krem sir, slatku pavlaku, pavlaku, šećer, vanila ekstrakt i sok od limuna pomešajte pa umutite mikserom. Šećer otopite na vrućoj ringli pa dodajte puter i slatku pavlaku. Mešajte sve vreme dok se ne sjedine sastojci. Prelijte preko kolača. Stavite 15 minuta u frižider.

Autor:

#Recept

#Torta