AKTUELNO

I oni izbirljivi neće propustiti ručak kada poslužite ćufte.

Ne postoji osoba koja ne voli ćufte još kad ih poslužite sa pire krompirom ili makaronama to je dobitna kombinacija. Kako biste napravili ćufte ne treba vam puno vremena, a uvek se svi razgrabe. Ako niste baš ljubitelj toga da vam meso bude kuvano, možete ih kratko propržiti, pa staviti u sos.

Jednostavni obroci koji ne zahtevaju puno vremena su idealni kada je napolju vruće. Poslužite i sa sezonskom salatom za potpuni ugođaj.

Sastojci:

1/2 kg mlevenog mesa, 1 jaje, 1 glavica crnog luka, sitno seckan
2 čena belog luka, sitno seckan, 2 kašike prezli, 1 kašika ulja, začini po ukusu

Foto: Unsplash.com

Za sos:

3 dcl soka od paradajza, 2 dcl vode, 1 puna kašike brašna
prstohvat šećera, suvi začin, so, mlevena crvena paprika, biber, origano sve po ukusu

Priprema:

Sve sastojke sjedinite i oblikujte kuglice.

Za sos: Napravite zapršku od ulja, brašna i mlevene crvene paprike, a zatim dodajte paradajz, vodu, šećer i začine po ukusu. Kada sos provri lagano spustite ćufte i kuvajte na slaboj vatri oko pola sata. Po želji možete da dodate seckani prešun.

Autor: Pink.rs

#Ćufte