AKTUELNO

Šnicle sa mlevenim mesom i tikvicom možete da služite sa krompirom, pirinčem, povrćem, salatom.

Izbor je na vama, jer se ovako pripremljeno meso slaže sa bilo kojim prilogom. U obroku će uživati cela porodica.

Sastojci:

500 g mlevenog mesa, 1 tikvica, 1 jaje, 2 kašike prezli, suvi biljni začin.

Priprema:

Tikvicu operite, narendajte pa posolite kako bi otpustila višak vode. Procedite je. U činiju stavite mleveno meso (posolite začinom), jaje, i prezle. Dodajte tikvicu. Sve dobro umešajte rukama i oblikujte šnicle. Uzimajte jednu po jednu šniclu i pržite je sa obe strane do zlatne boje. Izvadite šnicle i stavite ih na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Poslužite sa svežom sezonskom salatom.

Autor: Pink.rs

#RUČAK