AKTUELNO

Kada divlja strast postane toksična, a njih dvoje su i dalje tu. Nemaju snage, volje ili čega već da prekinu vezu i tako ostaju u njoj do kraja.

Stručnjaci iz ove oblasti su pokušali da nađu odgovor, zašto je to tako. Psiholozi kažu da su ovo tri osnovna razloga:

Investicija

Kad neko investira puno svojih emocija, truda i vremena u neki odnos, neće ga tek tako prekinuti. Maskimalno će se truditi da se ta investicija na kraju pokaže "isplativom". Kad neki par iza sebe ima deset godina braka, zajedničku emotivnu istoriju, dvoje dece i zajedničke nekretnine, puno će se teže odlučiti na prekid nego par koji deli psa i podstanarski stan.

Foto: Pexels

Manipulacija

Jedan od partnera je na ivici da prekine vezu, ali ga drugi manipulacijama uspevaju da nateraju da odustane. Obećanja o tome kako će se promeniti, čak i ona koja su više puta bila prekršena, u kombinaciji s dramatičnim izjavama ljubavi ili romantičnim gestovima, krajnje praznim i površnim, mogu "žrtvu" prevariti na neki period.

Pesimizam

"Zašto bih prekidala ovu vezu kad sam ionako prilično sigurna da za mene nema ništa bolje". Ovakve izjave su vam sigurno poznate. Osobe koje su po prirodi pesimisti ili je njihova ljubavna ostorija to od njih napravila prosto ne vide smisao u prekidanju nečeg lošeg da bi došle "na gore".

Autor: Pink.rs

#Svađa