AKTUELNO

Generacije i generacije dece odrasle su na praktičnom i brzom kolaču od jogurta. U njega možete dodati i nadev od višanja, što mu daje dodatan šarm i oplemenjuje njegovu jednostavnost.

Sastojci

200 ml jogurt

1 čaša šećera

½ čaše ulja

1 vanilin šećer

2 jaja

2 čaše oštrog brašna

1 prašak za pecivo

200 g nadeva od višanja

Za posipanje

šećer u prahu

Foto: Pixabay.com

Prirema:

U dubljoj posudi penasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer.

Nakon toga umešajte jogurt, brašno pomešano s praškom za pecivo i ulje.

U nauljen i pobrašnjen pleh (35×20 cm) izlijte pripremljenu smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.

Pleh izvadite iz rerne, a po testu rasporedite nadev od višanja. Vratite ga u rernu i nastavite da pečete još 15 minuta.

Posluživanje: Pečeni kolač dobro ohladite i pre posluživanja pospite šećerom u prahu.

Savet: Po želji u testo možete dodati malo narendane kore narandže ili limuna.

Autor:

#Kolač

#Recept