AKTUELNO

Pravi prijatelji prihvataju sve, uključujući i vaše mane.

Pravi prijatelji nikada ne zaboravljaju bitne događaje u vašem životu, a svaki vaš uspeh slave kao svoj. Stručnjaci su dokazali da su jake društvene veze ključne za sreću u životu.

U ljudskoj prirodi je da gradi bliske odnose, da veruje drugoj osobi i da daje i dobija bezuslovnu podršku. Ukoliko možete da nabrojite prijatelje na prste jedne ruke, vi ste veoma srećna i voljena osoba.

Međutim, šta znači biti dobar prijatelj i kako da znate da li ste u toj kategoriji?

1. Uvek ste tu za njuZa vas važi pravilo: "U pola noći - u pola noći". Ako prijateljica pati zbog raskida veze, vi ste već uveliko pred vratima sa čokoladnim sladoledom i gomilom slatkiša. Kao najbolja prijateljica znaćete da li joj je potrebno društvo ili bi ipak trebalo da je ostavite samu na par dana.

Ovo je zapravo prva ključna stvar. Ukoliko osoba uvek može da se osloni na vas, to vas zaista čini dobrim prijateljem.

2. Poštujete njene životne odlukeIako se možda nekada ne slažete sa svim životnim odlukama, uz dobronamerni savet je na kraju uvek podržite. Trudite da je razumete i da iz svake situacije izvučete ono najbolje.

3. Uvek ste iskreni prema njoj

Izgovore, laži, neiskrene pohvale iz pristojnosti i preterane obzirnosti? Ne, sa svojom najboljom prijateljicom! Ukoliko se desi da dogovorenu večeru otkažete, jer vam je potreban mir, uvek joj to kažete.

Nikada ne govorite da joj lepo stoji neka haljina ako to nije istina. Vi nikada ne biste dopustili da izgleda smešno u nekoj odevnoj kombinaciji.

4. Rešavate probleme i konflikte

Kao i u bilo kod drugom odnosu, konflikti su uvek prisutni. Međutim, pravi prijatelj nikada neće dopustiti da to na bilo koji način stane na put prijateljstvu. Uvek pronalazite način da sa prijateljicom porazgovarate o svađi koju ste imale, kako stvari ne bi ostale nerazjašnjene.

5. Branite je

Pravi prijatelj uvek drži stranu drugom, čak i kada su svi drugi protiv. Nećete iskorišćavati tajne koje vam je najbolja prijateljica poverila ni ako bi vam prepričavanje te tajne obezbedilo sjajnu poziciju u nekom većem društvu.

Nećete je ogovarati. Nećete je ismevati. Nikada. Ni ona vas. To je pravo prijateljstvo.

Autor: