AKTUELNO

Postoje namirnice koje mogu podići nivo energije bolje i od kofeina. One spadaju u grupu ugljenih hidrata, a bogate su i vlaknima pa se sporije vare i obezbeđuju neprekidan tok energije u telu.

Ove četiri vrste namirnica će vam pomoći da održite energiju tokom dana.

Kokice

Kokice imaju malo kalorija, masti, šećera i natrijuma. Dobar su antioksidans i mogu zadovoljiti potrebu za energijom. Kokice su namirnica koju većina ljudi voli, a konzumiraju se samostalno ili u kombinaciji s orašastim plodovima.

Kikiriki puter

Ukoliko vam nedostaje energije kikiriki puter je idealna namirnica za vas. Kikiriki puter dobar je izvor proteina i vlakana. Ne menja nivo šećera u krvi i savršen je za mršavljenje. Konzumirajte dve kašike, dva puta nedeljno i smanjićete kilažu.

Banane

Banane obiluju kalijumom i pomažu u održavanju potrebne energije. Ako se i u vašem planu ishrane nalazi ovo ukusno i zdravo voće, obogatili ste svoj jelovnik namirnicom koja sadrži puno hranjivih materija potrebnih za normalno funkcionisanje organizma. Osim što pozitivno utiče na zdravlje, banana vam može poslužiti kao gorivo za trening ili izvor energije za obavljanje svakodnevnih obaveza.

Batat

Batat ili slatki krompir konzumira se širom sveta. Bogat je vlaknima i vitaminom A i C kao i magnezijumom i gvožđem, kao i kalijumom. Iako je batat slatkog ukusa, ne sadrži dodatni šećer.

Autor:

#Energija

#banana

#namirnice